Terug naar overzicht

Boerderij te ESSEN - Huybergsebaan 216

€ 785 000 Bereken lening en notaris kosten

Slaapkamers: 3

Badkamers: 2

Bewoonbare opp.: 335m²

Oppervlakte grond: 12350m²

Bouwjaar: 1920

Verwarming: CV op stookolie

Algemene staat: Direct bewoonbaar

Kadastraal inkomen: € 1 956,00

EPC Unieke Code: 0000557315

EPC Waarde (kWh⁄m²):

384

Omschrijving

Prachtige, authentieke boerderij op 12 350 m² grond met 10 tot 12 paarden stallen, buiten piste en weilanden achteraan. De boerderij is gerenoveerd met respect voor de oude materialen. Gelegen op 2000 van het natuurgebied de Kalmthoutse Heide. Op een zeer gunstige bereikbaarheid naar de autostrade richting Rotterdam - Amsterdam alsook richting Antwerpen- Brussel.
Delen:

Routebeschrijving:

Route afdrukken

Ruimtelijke ordening

Verkavelingsvergunning: neen

Bestemming: Agrarisch gebied

Dagvaarding: neen

Voorkooprecht: neen

Bouwvergunning: neen

Elektriciteitsattest: ja


Watertoets overstromingsgevoelig

Overstromingsgevoelig: neen

Afgebakende oeverzone: neen

Afgebakende overstromingsgebieden: neen

Prachtig gelegen hoeve met paarden faciliteit voor 10 tot 12 paarden met weids uitzicht  !

Te midden van de landerijen is deze perfect onderhouden authentieke hoeve gelegen op 12 350 m² grond. Deze hippische accommodatie geeft ruimte tot het houden van 10 tot 12 paarden met buiten piste en weilanden achteraan.
Vlot bereikbaar van de autobaan richting Nederland - Rotterdam - Amsterdam alsook een mooie verbinding met Antwerpen - Brussel. Op 2000 meter van het natuurgebied De kalmthoutse Heide met recent aangelegde ruiterpaden.
Het eigendom is vooraan zodanig aangeplant dat de volledig privacy gegarandeerd is. Achteraan heeft met een vrij zicht op de achterliggende landerijen.

We bereiken het eigendom door middel van een oprij op kiezels. Het eigendom is volledig omheind is afsluitbaar met een elektrische poort. Onmiddellijk bij het oprijden staat authenticiteit centraal. Er zijn meerdere parkeerplaatsen aanwezig naast de woning.
 
Via de statige inkomhal bereiken we de woning. Hier is een praktische vestiaire aanwezig alsook een gasten toilet met wastafel. Een zeer ruime woonkamer met rondom een vrij zicht op de achterliggende tuin. De woonkamer is voorzien op een authentieke boeren tegel en heeft een zeer warme sfeer door de aanwezige houten balken en houtkachel. Aansluitend bevindt zich een volledig ingerichte keuken met kwaliteitsvolle toestellen. Zo is de keuken voorzien van duurzame materialen en afgewerkt met natuursteen. Een praktische bergplaats naast de keuken.
Een mooie orangerie achteraan waar je letterlijk naar buiten gezogen wordt. Rondom voorzien van raampartijen. Vanuit de orangerie kijkt met op de achterliggende piste en weilanden.

Verder zijn er op het gelijkvloers 2 ruime slaapkamers aanwezig, beide voorzien van inbouw kasten. Een prachtig ingerichte badkamer met mazaiëk voorzien van een jacuzzi, douche en dubbel badkamer meubel.
Een kelder aanwezig met veel bergruimte , technische ruimte en wasplaats.

Op de eerste verdieping bevindt zich een sfeervolle lees hoek of tv-kamer met open haard op parketvloer. Ook hier zijn veel raampartijen aanwezig. Verder is er op de verdieping een bureau gedeelte aanwezig met praktische inbouw kasten alsook op parket.
Een ruime master bedroom aanwezig met dressing alsook een volledig ingerichte badkamer met stoom cabine, toilet en dubbel badkamer meubel.

Verder is de woning voorzien van een prachtig aangelegde tuin met inheemse en uitheemse beplanting en zijn er diverse zit hoeken gecreëerd. 

Hippische accommodatie:

Door mooie hardhouten omheiningen en poorten is het hippische gedeelte gescheiden van het woongedeelte. Hier is er een mooi binnenplein gecreëerd waar men de paarden kan toiletteren en opzadelen.
kwaliteitsvolle stallen achteraan gebouwd door Stockmans stallen bouw. De aanwezig stallen geven ruimte tot het houden van 10 tot 12 paarden. Ruimte voor het plaatsen van voer en hooi aan de stallen zelf. Naastliggend een ruime rij piste met hardhouten omheining .
Ruime weilanden achteraan opgedeeld in 3 weilanden. Ook de weilanden zijn voorzien van hard houten omheiningen en poorten. 
Maandelijke betaling: €