Terug naar overzicht

Woning te ESSEN - Sint-antoniusplein 18

€ 495 000 Bereken lening en notaris kosten

Slaapkamers: 3

Badkamers: 1

Bewoonbare opp.: 321m²

Oppervlakte grond: 525m²

Bouwjaar: 1900

Verwarming: CV op stookolie

Algemene staat: Gerenoveerd

Kadastraal inkomen: € 1 447,00

EPC Unieke Code: 0001579473

EPC Waarde (kWh⁄m²):

407

Omschrijving

Prachtig handelshuis (herenwoning) momenteel ingericht als een kapperszaak met woonst over de kerk van Essen ideaal ook voor horeca.Glvl leefruimte met OH, keuken en veranda met aansluitend de handelsruimte.Rme tuin met terras en garage.1 ste verd. 3slpk's en dressing.Inger. badk.Zolderverd. studio met keuken, douche' kamer en rme leefruimte met OH.Woning is gelegen op een leuke locatie om horeca uit te baten !
Delen:

Routebeschrijving:

Route afdrukken

Ruimtelijke ordening

Verkavelingsvergunning: neen

Bestemming: Woongebied

Dagvaarding: neen

Voorkooprecht: neen

Bouwvergunning: neen

Elektriciteitsattest: ja


Watertoets overstromingsgevoelig

Overstromingsgevoelig: neen

Afgebakende oeverzone: neen

Afgebakende overstromingsgebieden: neen

Open huizen dag 27/4 tussen 10 – 12 uur
Prachtige authentieke herenwoning op één van de mooiste pleinen van Essen naast de kerk. De woning werd oorspronkelijk in 1900 gebouw en in 1991 gerenoveerd met respect voor de authentieke materialen.
Op het gelijkvloers bevindt zich een handels pand dewelke voor diverse doeleinde ingericht kan worden.

Op het Gelijkvloers:
Hier bereiken we een sfeervolle leefruimte met hoge plafonds, grote raampartijen en afgewerkt op eiken parketvloer. Ook is er een sfeervolle open haard aanwezig afgewerkt met marmer.
Een volledig ingerichte keuken. Naast de keuken is een kleine maar sfeervolle ontbijt hoek gecreëerd.  Verder bereiken we de eetkamer op marmeren vloer. Vanuit deze ruimte heeft u een rechtstreeks zicht op de achterliggende tuin. Ook is er een ruime veranda aanwezig met direct toegang tot het terras en de achterliggende tuin. Een handels ruimte van ca. 50 m² met grote vitrine recht aan het kerkplein waar veel passage en parkeermogelijkheden zijn.
Momenteel is het handels pand ingericht als kapperszaak maar kan op eenvoudige wijze omgevormd worden naar theehuis, bureel of ontvangstruimte.
Tot slot is er een prachtig, ingerichte tuin achteraan waar diverse sfeer- en zit hoeken gecreëerd zijn alsook een ruime garage voor het plaatsen van 2 wagens.

Op de 1ste verdieping:

De sfeer van het authentieke gelijkvloers loopt zonder moeite door naar de verdieping. Ook hier ademt het pand de jaren 1900 met zijn hoge plafonds en houten vloeren.
Op de verdieping bevinden zich 3 ruime slaapkamers. Uiteraard zijn alle slaapkamers voorzien op parketvloer en is de master bedroom eveneens voorzien van een ( sier) haard.
Er bevindt zich een karaktervolle badkamer op de verdieping. Ook deze ruimte is gerenoveerd met respect voor het authentieke karakter van de woning.

De Zolderverdieping:

Op de zolderverdieping bevindt zich een volledig instap klare studio van respectievelijk 70m².
De studio is voorzien van een sfeervolle leefruimte op parketvloer. In deze leefruimte zijn de originele balken van het dak zichtbaar alsook de ruwheid van een blanke muur wat voor extra karakter zorgt.
In de leefruimte is een open haard aanwezig. Verder is er een keukenblok aanwezig met voldoende kastruimte alsook een kleine douche kamer met douche. Tot slot is de studio voorzien van 1 slaapkamer.

Diverse:

De woning en handels pand zijn gelegen op één van de mooiste pleinen van Essen ! Met het plein voor de deur is er altijd voldoende parkeergelegenheid. Niet te vergeten is dat deze prachtige woning gebouwd is in 1900.
De originele materialen zijn bij de renovatie zoveel mogelijk gespaard gebleven of hergebruikt. Dit maakt dat deze verrassend ruime woning niets heeft moeten inboeten aan karakter maar wel voorzien is van hedendaags comfort !

  
Maandelijke betaling: €