Terug naar: Home - Nieuws - wetgeving - Turkije verbiedt verkoop van vastgoed aan buitenlanders

Turkije verbiedt verkoop van vastgoed aan buitenlanders

wetgeving

Turkije verbiedt verkoop van vastgoed aan buitenlanders

Turkije verbiedt voortaan in 7 provincies de verkoop van vastgoed aan buitenlanders. Dat meldt de Spaanse krant ABC op basis van een bericht in de Turkse krant Vatan. Het gaat om in totaal 11 steden in de provincies Ankara, Batman, Erzincan, Malatya, Usak, Gaziantep en Sirnak, waar het wettelijk toegestane quotum van 10% is overschreden. Tot in 2003 was de verkoop van vastgoed aan niet-Turken verboden, maar een wetswijziging zorgde er toen voor dat buitenlanders toch eigendommen konden verwerven.

Volgens Erdogan Bayraktar, de Turkse minister van Milieu en Stadsplanning, zijn de voorbije 8 jaar 96.925 eigendommen in handen gekomen van 103.604 buitenlanders voor een totaal van 81 miljoen vierkante meter.

Het zijn vooral Duitsers en Britten die zich geïnteresseerd tonen en gronden kopen in de provincies van Centraal-Anatolië, die het best zijn aangepast aan zonneënergie.

De nieuwe maatregel wordt geïnterpreteerd als een uiting van het Turkse nationalisme, vooral omdat Turkije economisch sterk afhankelijk blijkt van Europa.

(Bron: www.express.be)

calender16/12/2011 calender 12 comments
 
blog comments powered by Disqus