Terug naar: Home - Nieuws - algemeen - Wie teveel vraagt voor zijn woning, eindigt met minder

Wie teveel vraagt voor zijn woning, eindigt met minder

algemeen

Wie teveel vraagt voor zijn woning, eindigt met minder

Overprijsd huis leidt tot verkoop onder waarde

Natuurlijk wil iedere kandidaat-verkoper een zo hoog mogelijke prijs voor zijn woning, vaak onder het motto "wie niet waagt, wie niet wint." Als de verkoop daardoor te lang uitblijft, doen de verkopers uiteindelijk wel iets van de vraagprijs, is de filosofie. Die filosofie komt hen, als ze hun eigendom al verkocht krijgen, vaak duur te staan, blijkt uit de analyse bij vastgoedmakelaars.

Het blijkt dat als je de overgewaardeerde woning uiteindelijk kan verkopen, de uiteindelijke koopprijs zelfs lager uitkomt dan als de woning vanaf de start correct geprijsd is geweest.

Begrepen

Steeds meer kandidaat-verkopers lijken de boodschap goed begrepen te hebben, moeten we vaststellen. De kooppaniek uit de periode 2005-2006 is al een tijd voorbij en ook de nederbelg is bijna uitgestorven. Door de crisis en de berichten zijn mensen zich ervan bewust dat een huis niet noodzakelijk verkocht geraakt en daardoor stellen ze zich realistischer op . Uit cijfers blijkt dat de voorbije 3 jaar het verschil tussen de verkoopprijs en de oorspronkelijke vraagprijs voor huizen is gedaald van 18 procent naar 9 procent.

Voorzichtigheid

Persoonlijk hebben wij ondervonden dat niet enkel de eigenaars een zo hoog mogelijke prijs voor hun woning wensen, maar dat sommige zich ook schuldig maken aan het overschatten van woningen om een opdracht te versieren. Het is dan toch belangrijk de mensen te verwittigen dat de bankencrisis nog niet voorbij is waardoor realisme eens te meer een belangrijk gegeven wordt. Een correcte en profesionele schatting die marktconform is, is de enige uitweg naar een vlotte en aangename verkoop.

calender16/04/2013 calender 12 comments
 
blog comments powered by Disqus