Terug naar overzicht

Appartement te ESSEN - Vaartstraat 72

€ 225 000 Bereken lening en notaris kosten

Slaapkamers: 1

Bewoonbare opp.: 144m²

Oppervlakte grond: 191m²

Bouwjaar: 1958

Verwarming: CV op gas

Algemene staat: Op te frissen

Kadastraal inkomen: € 1 117,00

EPC Unieke Code: 20220803-0002650269-RES-1

EPC Waarde (kWh⁄m²):

416

Omschrijving

Gelijkvloers appartement, voormalig commercieel pand (omvorming officieel), met een bewoonbaar vloeroppervlak van 144 m² dat bestaat een ruime open leefruimte achterin aan de kant van de Vaartstraat, een extra -het voormalige commerciële gedeelte- ruime open leefruimte vooraan aan de kant van de Over d' Aa, één slaapkamer, een badkamer met wasmeubel en douche, een ruime keuken alsook een overdekte koer/bergingsplaats van 50 m² met achteringang dewelke ideaal is voor plaatsing fietsen. EPC label E kan vlot omgezet naar D >>> Contacteer ons vandaag nog voor meer info, een bezichtiging en/of een GRATIS vrijblijvende schatting van Uw eigendom! Wij zijn telefonisch 7/7 bereikbaar 03/667 77 95 <<<
Delen:

Routebeschrijving:

Route afdrukken

Ruimtelijke ordening

Verkavelingsvergunning: neen

Bestemming: Woongebied

Dagvaarding: neen

Voorkooprecht: neen

Bouwvergunning: ja

Elektriciteitsattest: ja


Watertoets overstromingsgevoelig

Overstromingsgevoelig: neen

Afgebakende oeverzone: neen

Afgebakende overstromingsgebieden: neen

Gelijkvloers appartement, voormalig commercieel pand (omvorming officieel), gelegen aan de Vaartstraat 72 te 2910 Essen.
Het appartement bevindt zich op de hoek van de Over d' Aa, maar met officiële ingang in de Vaartstraat en beschikt over dubbel glas met geschilderd alu schrijnwerk en chauffage elementen.
Men betreed het appartement via een kleine inkomhal met rechtvoor de toegang tot het gasten toilet met handen wasser, links de toegang tot het voormalige commerciële gedeelte en rechts het privé gedeelte. 
Het commerciële gedeelte is een grote open ruimte met vooraan, langs/aan de kant van de Over d' Aa, een groot raam dat praktisch de ganse voorgevel in beslag neemt.
Vooraan het commerciële gedeelte zijn de rolluiken automatisch en hiervan zijn recentelijk de motorsystemen vervangen.
Via deze ruimte kant men de keuken bereiken, hier bevindt zich een 4 pits gasvuur, een oven en er kunnen een vaatwasser alsook een wasmachine komen te staan/aangesloten.
Het privé gedeelte bestaat uit een ruime open leefruimte met toegang tot de keuken maar tevens ook tot de toegang tot de slaapkamer achteraan links en de badkamer met wasmeubel, douche en afzuiging die 15min. na draait.
Verder heeft het appartement een bewoonbaar oppervlakte van 144 m², is voorzien van automatische rolluiken waarvan één moeizamer werkt en het volledige vloeroppervlak is betegeld, in het privé gedeelte met een donker grijze tegel van 20x20 cm en in het voormalige commerciële gedeelte met een lichte tegel van 20x20cm. Aaneensluitend is er ook een overdekte koer/bergingsplaats van 50 m² met achteringang dewelke bv ideaal is voor fietsen.
De elektra is niet conform en het EPC label is E met wel slechtst 16 kWh/ (m²/ jaar) in het E gedeelte en zodoende kan met een condenserende (gas)ketel met HR-top label reeds label D bereiken.
In 1958 sloop van voorgaande bouw en heropbouw van huidige bouw, in 2011 ongevormd tot appartementen.

Renovatieplicht van toepassing

De woning beschikt over EPC label E, E-peil/score 416. Momenteel beschikt het appartement nog over een verouderde CV ketel. Deze vervangen zou reeds een verbetering van ong. 20% ofte om en bij de 80 punten kunnen opleveren en zodoende een label D. Een Hr-ketel (solo) ± €1.500,- tot €2.000,- en installatie ± €500 tot €700. Het interessants zou nog zijn iets meer te betalen en voor Een hr combiketel (hoog rendement-combiketel) te gaan ± €1.800,- tot €3.400,- Een HR combiketel gebruikt de warmte van de rookgassen die vrijkomen bij de verbranding van aardgas opnieuw.

https://www.premiezoeker.be/

Algemene renovatie is mogelijk aan 6%

Gezien het bouwjaar van de woning de toegelaten termijn van 10 jaar (om aan 6% algemene renovatiewerken te mogen uitvoeren) ruimschoots overschrijd is het dus mogelijk om algemene renovatiewerken uit te voeren aan 6%.

1% i.p.v. 3% registratierechten

Sinds 1 januari 2022 moet je bij de aankoop van een woning 3% registratiebelasting betalen in plaats van de vroegere 6%. Koppel je aan die aankoop een ingrijpende energetische renovatie of ga je over tot een sloop en een energiezuinige heropbouw, dan zakt de registratiebelasting zelfs naar 1%. Je moet die intentie tot een ingrijpende energetische renovatie meteen laten opnemen in de notariële akte die bij de aankoop wordt opgemaakt. Contacteer ons voor meer info.

Diverse

Ruim gelijkvloers appartement
EPC label E kan vlot omgezet naar D
2 ruime open leefruimtes
Over-/af-gedekte koer (50 m²)
Achteringang aanwezig
Één slaapkamer

>>> Contacteer ons vandaag nog voor meer info, een bezichtiging en/of een GRATIS vrijblijvende schatting van Uw eigendom! Wij zijn telefonisch 7/7 bereikbaar 03/667 77 95 <<<
Maandelijke betaling: €