Terug naar overzicht

Woning te ESSEN - Larikslaan 27

€ 165 000 Bereken lening en notaris kosten

Bewoonbare opp.: 156m²

Oppervlakte grond: 1950m²

Bouwjaar: 1970

Verwarming: CV op gas

Algemene staat: Te renoveren

Kadastraal inkomen: € 0,00

EPC Unieke Code: 20220519-0002585005-KNR-1

EPCIn aanvraag

Omschrijving

Weekend woning structuur op- en met grond, met een overtreding op, op een perceel van 1.950 m², gelegen in een oase van rust en groen, met zicht op landerijen, in 100% recreatiegebied Horendonk waar permanent wonen niet mogelijk is. Het betreft hier een woning structuur (4 muren en een dak), in huidige staat niet bewoonbaar. Er is een EPC niet-residentiële eenheid >> Contacteer ons vandaag nog voor meer info, een bezichtiging en/of een GRATIS vrijblijvende schatting van Uw eigendom! Wij zijn telefonisch 7/7 bereikbaar 03/667 77 95 <<<
Delen:

Routebeschrijving:

Route afdrukken

Ruimtelijke ordening

Verkavelingsvergunning: neen

Bestemming: Gebied voor verblijfsrecreatie

Dagvaarding: neen

Voorkooprecht: neen

Bouwvergunning: neen

Elektriciteitsattest: ja


Watertoets overstromingsgevoelig

Overstromingsgevoelig: neen

Afgebakende oeverzone: neen

Afgebakende overstromingsgebieden: neen

Weekend woning structuur op- en met grond, met een overtreding op, op een perceel van 1.950 m², gelegen in een oase van rust en groen, met zicht op landerijen, in 100% recreatiegebied Horendonk waar permanent wonen niet mogelijk is. Het betreft hier een woning structuur (4 muren en een dak), in huidige staat niet bewoonbaar. Er is een EPC niet-residentiële eenheid </= 500 m² daar het hier een woning structuur (4 muren en een dak) betreft dewelke in huidige staat niet bewoonbaar is, EPC label F. Elektra niet conform.

Beschrijving structuur:
70 m² van het hellende dak is te weinig geïsoleerd, 23 m² van het platte dak is te weinig geïsoleerd, 81 m² van een plafond is te weinig geïsoleerd, 27 m² van de vensters heeft enkele beglazing ook raamprofielen zijn thermisch weinig performant, 2,4 m² van dakvensters of koepels heeft polycarbonaat platen ook profiel thermisch weinig performant, 8m² van de vensters heeft dubbele beglazing raamprofielen thermisch weinig performant, 119m² van de muren niet geïsoleerd, 35 m² van de muren in contact met volle grond niet geïsoleerd, 85 m² van de vloer op grond niet geïsoleerd verwarming met niet condenserende ketel op propaan gas

Renovatieplicht van toepassing


De woning structuur/niet-residentiële eenheid beschikt over EPC label F, Renovatieplicht is van toepassing.


Algemene renovatie en/of sloop en heropbouw aan 6% mogelijk


Om aan 6% algemene renovatiewerken en/of sloop en heropbouw werken te mogen uitvoeren dient de Woning ouder te zijn dan 10 jaar, een termijn die de woning ruimschoots overschrijd. De woning beschikt bovendien nog over tal van authentieke elementen (tegels, deuren, trap, etc.) die perfect terug kunnen geïntegreerd om een zo een meerwaarde te bieden aan het afgewerkt geheel.


https://www.premiezoeker.be/

 

1% i.p.v. 3% registratierechten


Sinds 1 januari 2022 moet je bij de aankoop van een woning 3% registratiebelasting betalen in plaats van de vroegere 6%. Koppel je aan die aankoop een ingrijpende energetische renovatie of ga je over tot een sloop en een energiezuinige heropbouw, dan zakt de registratiebelasting zelfs naar 1%. Je moet die intentie tot een ingrijpende energetische renovatie meteen laten opnemen in de notariële akte die bij de aankoop wordt opgemaakt. 


Ruimte als waardevol bezit

Het nieuwe Beleidsplan Ruimte zet intussen in op minder voorziene ruimte voor wonen en op een grootschalige verdichtingsoperatie. Dat zal bouwgronden exclusiever maken, en dan is er nog de locatiewaarde dewelke duurder is in- en rondom steden. Daarenboven is Antwerpen één van de provincies die de provinciale ruimtelijke beleidsplannen reeds is aan het finaliseren, dewelke overgaan tot een drastische beperking van de voorziene ruimte voor wonen. Dit maakt bouwgrond dus tot één van de betere investeringen. Zeker ook omdat hier nog niet perse meteen op hoeft gebouwd, U er geen last mee hebt, deze geen onderhoud vereist, etc. maar ondertussen wel blijft renderen. Ook grond gelegen in de weekendzone is er -evenals bosgrond, waar zelfs niet op kan/mag gebouwd!?- sedert COVID aanzienlijk op vooruit gegaan. Waar hier pre-COVID nog een overaanbod aan van was is het tegenovergestelde veeleer het nieuwe normaal geworden. Dus loop Uw kans niet mis, maar grijp ze nu het nog kan!

*Opgelet !!!


Men heeft vaak nog een te beperkt beeld van wat hier wel/niet mogelijk is waardoor men misschien wel de ideale woning opportuniteit misloopt, laat vandaar niets over aan insinuatie. Hebt U vragen en/of wenst U meer info, aarzel dan niet en contacteer ons! Wij zijn telefonisch praktisch 7/7 bereikbaar via het nummer 03/667 77 95.

 

Maandelijke betaling: €