Terug naar overzicht

Woning te ESSEN - Eikendreef 32

€ 249 950 Bereken lening en notaris kosten

Slaapkamers: 4

Badkamers: 2

Bewoonbare opp.: 154m²

Oppervlakte grond: 1066m²

Bouwjaar: 1983

Verwarming: CV op gas

Algemene staat: Te renoveren

Kadastraal inkomen: € 528,00

EPC Unieke Code: 20230615-0002917949-RES-1

EPC Waarde (kWh⁄m²):

445

Omschrijving

Te renoveren weekendwoning zonder vergunning, gelegen in het Wildert woonbos waar permanent wonen mogelijk is, in een oase van rust en groen. De woning beschikt over een ruime open leefruimte met aaneensluitend ruime open leefkeuken. Verder beschikt de woning op het gelijkvloers over een badkamer met bad en wasmeubel, een douchekamer/wasruimte met massagedouche, wasmeubel en aansluiting voor wasmachine/droogkast (op een verhoog) en 1 slaapkamer. Op de 1ste verdieping bevinden zich nog 1 grote en 2 kleine slaapkamers. De woning beschikt eveneens over een voor- en een achtertuin en een oprit waar 2 auto's kunnen weggezet. in achtertuin is bevinden zich nog een vijver en bruggetje, een stenen BBQ en een klein uit hout opgetrokken bijgebouw dat als extra vertrek kan dienen. Erkend RUP: Permanente bewoning is dus geen verplichting, maar een mogelijkheid in deze zone >>> Vragen? Meer info? Niet assumeren maar ons contacteren! Wij zijn telefonisch 7/7 bereikbaar 03/667 77 95 <<<
Delen:

Routebeschrijving:

Route afdrukken

Ruimtelijke ordening

Verkavelingsvergunning: neen

Bestemming: Recreatiegebied

Dagvaarding: neen

Voorkooprecht: neen

Bouwvergunning: neen

Elektriciteitsattest: ja


Watertoets overstromingsgevoelig

Overstromingsgevoelig: neen

Afgebakende oeverzone: neen

Afgebakende overstromingsgebieden: neen

Te renoveren weekendwoning zonder vergunning (Contacteer ons! Wij zijn telefonisch 7/7 bereikbaar 03/667 77 95 ), gelegen in het Wildert woonbos waar permanent wonen mogelijk is, in een oase van rust en groen. De woning beschikt over een ruime open leefruimte met aaneensluitend ruime open leefkeuken. Verder beschikt de woning op het gelijkvloers over een badkamer met bad en wasmeubel, een douchekamer/wasruimte met massagedouche, wasmeubel en aansluiting voor wasmachine/droogkast (op een verhoog) en 1 slaapkamer. Op de 1ste verdieping bevinden zich nog 1 grote en 2 kleine slaapkamers. De woning beschikt eveneens over een voor- en een achtertuin en een oprit waar 2 auto's kunnen weggezet. in achtertuin is bevinden zich nog een vijver en bruggetje, een stenen BBQ en een klein uit hout opgetrokken bijgebouw dat als extra vertrek kan dienen.
 
Renovatieplicht van toepassing

De woning beschikt over EPC label E, E-peil/score 445. Een nieuwe CV ketel zou reeds een verbetering van ong. 20% ofte om en bij de 80 punten kunnen opleveren en zodoende een label D. Een Hr-ketel (solo) ± €1.500,- tot €2.000,- en installatie ± €500 tot €700. Het interessants zou nog zijn iets meer te betalen en voor Een hr combiketel (hoog rendement-combiketel) te gaan ± €1.800,- tot €3.400,- Een HR combiketel gebruikt de warmte van de rookgassen die vrijkomen bij de verbranding van aardgas opnieuw.

https://www.premiezoeker.be/

Algemene renovatie is mogelijk aan 6%

Gezien het bouwjaar van de woning de toegelaten termijn van 10 jaar (om aan 6% algemene renovatiewerken te mogen uitvoeren) ruimschoots overschrijd is het dus mogelijk om algemene renovatiewerken uit te voeren aan 6%.

Erkend RUP

PRUP clusters weekendverblijven C1, C2 en C3 in Wildert, De clusters weekendverblijven C1, C2 en C3 in Wildert liggen volgens het gewestplan in verblijfsrecreatie. Permanent wonen was hier dus niet toegelaten. Ondanks dit verbod wonen vele personen er wel permanent in een weekendverblijf. Met het PRUP wordt nu een oplossing geboden. De personen die hier niet permanent wonen, kunnen ook nog steeds gebruik maken van hun weekendhuisje. Permanente bewoning is dus geen verplichting, maar een mogelijkheid in deze zone. Link pagina PRUP clusters weekendverblijven C1, C2 en C3 van de gemeente: https://www.essen.be/bouwen-wonen/prup-clusters-weekendverblijven-c1-c2-c3


Financiering

In de jaren voor COVID was het beleid van de banken soepeler dan nu voor woningen in recreatiegebied, zelfs tegenover woningen als deze met een overtreding. Omwille van huidig financieel, economisch, globaal klimaat echter is dit 180° omgeslagen. Dit maakt dat banken een velen malen beperktere positie/houding hebben aangenomen tegenover woningen als deze. Hetgeen het verkrijgen van een lening voor deze woning 'momenteel' ontzettend bemoeilijkt tot zo goed als bijna onmogelijk maakt. Voor meer info Tel.: 32 (0) 3 667 77 95.

Opgelet Aub

Vragen en/of meer info aangaande deze weekendwoning? Contacteer ons, telefonisch op het nummer 03/667 77 95, via deze weg zijn we praktisch 7/7 bereikbaar. Niet meteen contact? Spreek een bericht in en wij bellen U binnen de 8u terug.

Diverse

Gelegen in het Wildert woonbos
Erkend RUP, permanent karakter
Niet vergunde open bebouwing
klein niet vergund bijgebouw
4 slaapkamers en 2 badkamers
2 niet overdekte staanplaatsen
Elektra conform, krachtstroom
Degelijke voor- en achtertuin

>>> Vragen? Meer info? Niet assumeren maar ons contacteren! Wij zijn telefonisch 7/7 bereikbaar 03/667 77 95 <<<
  
Maandelijke betaling: €