Terug naar overzicht

Woning te ESSEN - Handelsstraat 13

€ 320 000 Bereken lening en notaris kosten

Slaapkamers: 2

Badkamers: 1

Bewoonbare opp.: 131m²

Oppervlakte grond: 512m²

Bouwjaar: 1972

Verwarming: CV op stookolie

Algemene staat: Direct bewoonbaar

Kadastraal inkomen: € 0,00

EPC Unieke Code: 0002852084

EPC Waarde (kWh⁄m²):

380

Omschrijving

Vrijstaande gezinswoning met twee slaapkamers, zeer kleine kamer/bij-ruimte waar een bed kan geplaatst, kleine kelder berging, zolder, garage, grote tuin (±255m²) met terras (±20m²), voortuin (±63m²), dubbel glas (99.9%), houten schrijnwerk en berging gelegen in het centrum vlakbij het station en voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, scholen, enz. Woning beschikt over EPC label D >>> Contacteer ons vandaag nog voor meer info, een bezichtiging en/of een GRATIS vrijblijvende schatting van Uw eigendom! Wij zijn telefonisch 7/7 bereikbaar 03/667 77 95 <<<
Delen:

Routebeschrijving:

Route afdrukken

Ruimtelijke ordening

Verkavelingsvergunning: neen

Bestemming: Woongebied

Dagvaarding: neen

Voorkooprecht: neen

Bouwvergunning: ja

Elektriciteitsattest: ja


Watertoets overstromingsgevoelig

Overstromingsgevoelig: neen

Afgebakende oeverzone: neen

Afgebakende overstromingsgebieden: neen

Vrijstaande gezinswoning met twee slaapkamers, zeer kleine kamer/bij-ruimte waar een bed kan geplaatst, kleine kelder berging, zolder, garage, grote tuin (±255m²) met terras (±20m²), voortuin (±63m²), dubbel glas (99.9%), houten schrijnwerk en berging gelegen in het centrum vlakbij het station en voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, scholen, enz. Woning beschikt over EPC label D.

De woning is  voorzien van een inkomhal met trap naar de enige en 1ste verdieping, verder rechtdoor heeft men de toegang tot de ruime leefkeuken en onmiddellijk rechts de toegang tot een ruime open L-vormige woonkamer met direct zicht op de tuin (±255m²) en ramen met elektrische rolluiken.

Eveneens kan men via de woonkamer de ruime basic leefkeuken bereiken waar zich een toegang bevindt tot een kleine kelder-berging, verder door is er een kleine hal met gastentoilet, bij-keuken/wasruimte (met aansluiting wasmachine en droogkast) en de achterdeur die uitgeeft op de tuin.

Via de trap in de inkomhal bereikt men de enige en 1ste verdieping met nachthal die rechtdoor uitgeeft op de badkamer met ligbad en wasmeubel en dan verder in wijzerzin op één grote slaapkamer, één heel grote slaapkamer en een zeer kleine kamer/bij-ruimte waar een bed kan geplaatst.

De zeer ruime zolder is bereikbaar via een vlizotrap gelokaliseerd in de nachthal. Verder is de woning voorzien van een aangename tuin met terras en ruime garage met berging. Overal (99.9%) dubbel glas en houten schrijnwerk in goede staat.

Een uitbreidingsmogelijkheid dient zich aan a.d.h.v. de zolder, de nachthal kan uitgebreid d.m.v. ingebruikname van de kleine kamer/bij-ruimte waar dan een volwaardige trap naar de zolder kan geplaatst. Door implementatie van dakkapellen (dient aangevraagd) kan men dan de zolder volledig tot leefzolder (bv extra slaapkamers) omvormen.

Algemene renovatie aan 6% mogelijk


Het betreft hier een zeer basic woning dewelke zowel structureel (o.a. adequate vloer, wand- en dakisolatie, bezettingswerken, enz.) als cosmetisch nog bijzonder veel werk behoeft (behoorlijke graad van technische sleet/vetusteit). Desondanks kan er wel in geleefd en gezien het bouwjaar van de woning de toegelaten termijn van 10 jaar (om aan 6% algemene renovatiewerken en/of sloop en heropbouw werken te mogen uitvoeren) ruimschoots overschrijd is het dus mogelijk om algemene renovatiewerken en/of sloop en heropbouw werken uit te voeren aan 6%.


1% i.p.v. 3% registratierechten


Sinds 1 januari 2022 moet je bij de aankoop van een woning 3% registratiebelasting betalen in plaats van de vroegere 6%. Koppel je aan die aankoop een ingrijpende energetische renovatie of ga je over tot een sloop en een energiezuinige heropbouw, dan zakt de registratiebelasting zelfs naar 1%. Je moet die intentie tot een ingrijpende energetische renovatie meteen laten opnemen in de notariële akte die bij de aankoop wordt opgemaakt. 


Diverse

EPC Label D
Gezinswoning
2 slaapkamers
Expansie mogelijk
Kelder en zolder
Garage en berging
Grote tuin met terras
Dubbel glas (99.9%)
Houten schrijnwerk

  
Maandelijke betaling: €